Watapama

Men, Prayer, Politics, Horses, Detroit

Tien Goede Gewoonten Van Succesvolle Ruiters door Nancy Kotting

© 2015 Nancy Kotting Alle Rechten Voorbehouden Reproductie Met Toestemming Alleen

Door de vele paarden, die topruiters in de loop der jaren rijden, ontwikkelen zij gewoonten die ervoor zorgen dat zij op het hoogste niveau kunnen komen en blijven. Dat zijn niet alleen rijtechnische dingen, maar ook persoonlijke gewoonten.

1. Een succesvolle ruiter ziet een mislukking als een trede op de trap. Stap erop en klim omhoog.

Goede ruiters weten dat er altijd fouten gemaakt zullen worden op de weg naar succes en zij gebruiken die fouten om ervan te leren en om hun rijden te verbeteren. Als je een fout maakt, wees dan dankbaar voor de informatie, laat het achter je en doe weer een stap omhoog op de ladder.

Photo: Nancy Kotting

Foto: Nancy Kotting

2. Een succesvolle ruiter laat persoonlijke aangelegenheden achter op de grond.
Wat wij als ruiter als energie in ons hebben gaat direct naar het paard als we aan het rijden zijn. Dus als je je slechte dag op je werk, de file onderweg, een familieruzie of andere persoonlijke emoties meeneemt als je opstijgt dan heeft dat invloed op de training van je paard. Leer dus een manier om je eigen emoties te neutraliseren voordat je met je paard aan de slag gaat.

3. Een succesvolle ruiter zorgt dat hij de kalme factor is waar zijn paard op kan vertrouwen.
Een paard heeft een partner nodig, die de leiding neemt. Deze leiderspositie neemt ook mee dat je als ruiter mentaal en fysiek stabiel moet blijven. Juist als je paard in de war is door nieuwe dingen of angstig ergens voor is, is het heel belangrijk dat hij op jou en jouw hulpen kan vertrouwen.

4. Een succesvolle ruiter claimt zijn eigen ruimte, zowel op als naast het paard. 
Een hengst die de leider is in een kudde komt niet aangelopen met zijn hoofd omlaag een zijn staart aangeknepen. Nee hij komt statig en vol zelfvertrouwen.
Wees dus als ruiter zelfbewust en straal dat ook uit. Net als op het paard moet je ernaast ook op je houding letten.

5. Een succesvolle ruiter heeft zijn innerlijke stemmetje geleerd ofwel positief ofwel constructief negatief te zijn, maar nooit verslagen.
Hij benadert de rit elke dag opnieuw met een nieuwsgierige instelling. Wat zal de rit vandaag brengen? Wat heb ik over van gisteren? Zou het eerlijk zijn om vandaag net iets verder te vragen? Problemen of weerstand die zich voordoen benadert hij constructief. Hij zal niet emotioneel reageren, maar door zijn innerlijke stemmetje zorgen dat de rit productief verloopt en dat deze eindigt op een manier waar hij de volgende dag weer mee verder kan.

6. Een succesvolle ruiter weet dat succes behalen één stap tegelijk gebeurt. 
Het werken met een paard is een doorlopende taak. Elke rit bouwt verder op de vorige. Er zijn geen ‘short cuts’. Het succes dat je als ruiter hebt staat in direct verband met de hoeveelheid moeite je ervoor gedaan hebt. Rome is niet in één dag gebouwd en geen enkele Grand Prix ruiter of paard hebben alles in één keer geleerd.

7. Een succesvolle ruiter heeft de moed om creatief en oplossingsgericht te denken.
Een succesvolle ruiter weet en begrijpt dat elk paard anders is. Net als dat iedere ruiter anders is. Elk moment is een nieuwe kans om kwaliteit te maken. Een goede ruiter heeft moed om te experimenteren en iets anders te proberen om een probleem op te lossen, terwijl hij altijd volgens het Skala der Ausbildung blijft rijden en het welzijn van zijn paard voorop stelt.

8. Een succesvolle ruiter weet dat hij net zo fit moet zijn als zijn paard.  

The Training Scale

The Training Scale

De basis van het rijden is een goede en onafhankelijke zit. En om die te ontwikkelen is het belangrijk om soepel te zijn en een goede conditie te hebben. Het is belangrijk dat we onze eigen kracht ontwikkelen los van ons paard. Zo ontwikkelen we onze spieren niet alleen voor het rijden, maar hebben we in het algemeen een goede conditie die het rijden ten goede komt.

9. Een succesvolle ruiter weet dat er maar één weg is, naar voren! 
Paarden zijn gemaakt om te bewegen, ze zijn geboren om te bewegen en de meesten bewegen graag. Succesvolle ruiters gebruiken dit basisinstinct van hun paard als een sleutel-ingredient van hun training. Net als in het ‘gewone’ leven is het met rijden ook zo: als al het andere misgaat, ga dan naar voren!

10. Een succesvolle ruiter werkt voor zijn paard, niet andersom. 
Echt goede ruiters doen wat ze doen omdat dat het beste is voor hun paard. Ze weten dat ze veel met hun paarden om moeten gaan om er echt een intieme band mee op te kunnen bouwen. Ze kennen het humeur van hun paard, ze weten waar hij wel van houdt, maar ook waar hij niet van houdt. De overgang van het gangpad naar de rijbaan is vloeiend: echte partners gaan de weg van de stal naar de rijbaan, naar de wedstrijdring en weer naar huis, gezamelijk.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Information

This entry was posted on November 28, 2015 by in Horses and tagged , , .

Archives

Follow Watapama on WordPress.com

Top Clicks

  • None

Top Rated

%d bloggers like this: